ГоловнаПолітика

Таїланд передав посольству України прах Андрія Бешти

44-річний дипломат помер 30 травня.

Таїланд передав посольству України прах Андрія Бешти
Андрій Бешта
Фото: Твіттер Володимира Зеленського

Тайська сторона передала посольству України прах надзвичайного та повноважного посла Андрія Бешти, який помер 30 травня.

Про це повідомило посольство України в Таїланді.

"Сьогодні зранку тайська сторона передала Посольству України в Королівстві Таїланд прах Посла Андрія Бешти. Впродовж усього тижня у буддистському храмі Wat Thep Sirinthrawat Ratchaworawihan відбувалася поховальна церемонія", - йдеться у повідомленні посольства у фейсбуці.

Фото: facebook.com/ukr.embassy.thailand

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Королівстві Таїланд Андрій Петрович Бешта помер на 45-му році життя.

Бешта розпочав роботу в МЗС України в 1998 році після закінчення факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка. Працював у сфері багатосторонніх відносин в центральному апараті МЗС, направлявся в закордонні відрядження до Постійного представництва України при ООН в Нью-Йорку та Посольства України в Таїланді, був членом української делегації для участі в роботі 67-70-ї сесій Генеральної Асамблеї ООН.

З листопада 2015 року обіймав посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Королівстві Таїланд. З 2017 року був також послом України в Лаосі та М’янмі за сумісництвом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram