ГоловнаПолітика

У "Слузі Народу" представили перші результати опитування Зеленського

Корнієнко заявив, що нині підраховано 80% відповідей, а в самому опитуванні взяло участь до п’яти мільйонів осіб.

У "Слузі Народу" представили перші результати опитування Зеленського
Фото: facebook/Олександр Корнієнко

Голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко представив перші результати опитування, ініційованого президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє "Новое время".

Корнієнко заявив, що нині підраховано 80% відповідей, а в самому опитуванні взяло участь до п’яти мільйонів осіб.

За його словами, результати опитування такі:

  • На питання "Чи потрібно ввести довічне ув’язнення за корупцію в особливо великих масштабах?" 82,97% опитаних відповіли «так», 13,87% - «ні».
  • На питання "Чи підтримуєш ти створення на Донбасі вільної економічної зони?" 46,70% відповіли «так», 46,48% - «ні».
  • На питання "Чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300?" 89,60% учасників опитування відповіли ствердно, 7,12% - негативно.
  • На питання "Чи підтримуєш ти легалізацію в Україні медичного канабісу — щоб зменшити біль у важких хворих?" 64,88% учасників відповіли «так», 29,53% - «ні».
  • На питання "Чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом?" 74,21% опитаних відповіли «так», 17,21% - «ні».

Нагадаємо, вчора соціологічна група "Рейтинг" підбила попередні підсумки голосування на опитуванні президента Володимира Зеленського.

Згідно з екзит-полом, ідею довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах підтримали 81% учасників.

Створення вільної економічної зони на Донбасі вітають 45%.

Скорочення кількості народних депутатів набрало підтримку 95% учасників.

Легалізація медичного канабісу для зменшення болю у хворих - 70%.

Право України на використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом - 78%.

Опитування проводили біля 69% виборчих дільниць.

Раніше повідомляли, що 13 жовтня президент Зеленський оголосив про проведення всеукраїнського опитування у день виборів. Він зазначив, що це будуть "п’ять важливих запитань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні та в інтернеті, про що сперечаємося з друзями, батьками чи таксистами, про те, що раніше в нас ніколи не питали". Перше питання Зеленський озвучив 14 жовтня, згодом в Офісі президента назвали всі п’ять запитань. Також в ОП наголосили, що анонсоване опитування не матиме прямих юридичних наслідків.

У Комітеті виборців України наголосили, що проведення всенародного опитування в день голосування не передбачене Виборчим кодексом.

18 жовтня з'явилися нові деталі про формат проведення опитування президента. Відповідно до документа, який є в розпорядженні LB.ua, біля виборчої дільниці стоїть волонтер і проводить опитування серед виборців, що виходять з дільниці. Опитування виключає будь-яку агітацію та проводиться виключно серед охочих. Виборець отримує та заповнює анкету й опускає у коробку для опитування. Кожен волонтер одягнений у маніжку, що брендована логотипом та назвою опитування.

Структура мережі опитування включає обласних координаторів, регіональних координаторів і волонтерів опитування. Фінансувала проведення партія "Слуга Народу". 

Міністерство внутрішніх справ закликало українців не вчиняти будь-яких насильницьких дій щодо волонтерів, які мали проводити опитування.

На проведення всеукраїнського опитування мали витратити понад 100 мільйонів гривень. Спікером кампанії став шоумен Артем Гагарін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram