ГоловнаПолітика

Поліція встановила замовника вбивства Аміни Окуєвої

Підозрюваний перебуває в Росії і його оголосять в розшук.

Поліція встановила замовника вбивства Аміни Окуєвої
Фото: Сергей Нужненко

Національна поліція встановила ймовірного замовника вбивства Аміни Окуєвої. За даними слідства, це 44-річний чеченець, громадянин Росії, який знайшов на території України кілерів, які погодилися скоїти злочин.

Про це йдеться на сайтах поліції і прокуратури Київської області.

"Підозрюваний повинен був знайти виконавців умисного вбивства Окуєвої та Осмаєва за відповідну грошову винагороду. Замовнику умисного вбивства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.3 ст. 27 п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Підозру направлено в посольство Російської Федерації ", – заявили в поліції.

Підозрюваного збираються оголосити в міжнародний розшук.

Нагадаємо, 30 жовтня 2017 близько 20:00 невідомі особи на автодорозі поблизу залізничної станції "Глеваха" Київської області розстріляли автомобіль, у якому знаходилися Аміна Окуєва й Адам Осмаєв. Окуєва загинула, Осмаєв отримав поранення ноги.

На початку 2020 року поліція затримала людину, чиї біологічні зразки збіглися з ДНК, знайденим на автоматі біля місця злочину. Як виявилося, його підозрювали в причетності до кількох інших гучних вбивств, зокрема директора Caparol Павла Зможного (вересень 2016 року) і начальника відділу реклами КП "Київський метрополітен" Павла Миленького (січень 2019 року).

На момент затримання в січні 2020 року підозрюваний у вбивстві Окуєвої Ігор Редькін був під особистим зобов'язанням, пізніше його взяли під варту.

Аміна Окуєва, уродженка Одеси, воювала на Донбасі проти підтримуваних Росією бойовиків. Брала участь у створенні батальйону імені Джохара Дудаєва, яким командував її чоловік Адам Осмаєв. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram