ГоловнаПолітика

У Раді зареєстрували постанову Арахамії про закінчення карантину в парламенті 18 травня

З цього дня пропонується відновити календарний режим роботи.

У Раді зареєстрували постанову Арахамії про закінчення карантину в парламенті 18 травня
Фото: Анна Стешенко

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про організацію роботи Верховної Ради, ініційованої головою фракції "Слуга народу" Давидом Арахамією. У ній пропонується завершити карантин у парламенті 18 травня і відновити з цього дня календарний план роботи, пише "Інтерфакс-Україна".

У тексті документа пропонується визнати таким, що втратив чинність, п.1 постанови парламенту "Про деякі питання організації роботи Верховної Ради України на період дії карантину" і з 18 травня перейти до роботи в режимі, передбаченому календарним планом 3 сесії.

Нагадаємо, що під час карантину засідання Верховної Ради проходили у позачерговому режимі. Зокрема, вони скликалися президентом і на вимогу народних депутатів.

Наступне позачергове засідання заплановане на четвер, 7 травня. На ньому депутати розглянуть законопроєкт про страхування медиків, які залучені у лікування пацієнтів з коронавірусом, і законопроєкт про підвищення здатності системи охорони здоров'я протидіяти коронавірусу.

До цього джерело LB.ua у "Слузі народу" повідомило, що Рада збереться на наступне позачергове засідання 12 травня. Пізніше цю інформацію підтвердив спікер парламенту Дмитро Разумков.

Всеукраїнський карантин на засіданні Кабміну був продовжений до 22 травня, але з 11 травня діятимуть деякі послаблення. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram