ГоловнаПолітика

Кернес відмовився закривати метро Харкова через коронавірус (оновлено)

Зеленський пригрозив меру Харкова кримінальною відповідальністю за недотримання карантину.

Кернес відмовився закривати метро Харкова через коронавірус (оновлено)
Фото: 24tv.ua

Мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що не виконуватиме розпорядження президента Володимира Зеленського про закриття метрополітену на час карантину.

Про це повідомляє УП.

"Я проти закриття метро і закривати його не збираюся! Метро користуються всі категорії пільговиків. Вважаю абсолютно необґрунтованим таке рішення для міста, де не зафіксовано жодного випадку захворювання. Люди повинні якось їздити на роботу і пересуватися", - заявив Геннадій Кернес.

ОновленняПрезидент Володимир Зеленський пригрозив меру Харкова кримінальною відповідальністю за недотримання карантину.

В ефірі "Свободи слова" глава держави заявив, що якщо мер Геннадій Кернес не зупинить роботу метро, йому може загрожувати кримінальна відповідальність.

"Якщо він буде і далі порушувати закон, на нього чекає кримінальна відповідальність", - заявив Зеленський.

Раніше сьогодні у зв'язку з небезпекою поширення нового коронавірусу Зеленський закликав зупинити міжміське й міжобласне пасажирське сполучення і роботу метрополітенів з 12:00 дня 18 березня.

Станом на 16 березня в Україні виявили п'ять випадків COVID-19: чотири - в Чернівецькій області, один - у Житомирській області. Одна хвора жінка померла.

Водночас один чоловік у Чернівецькій області вже здав перший з двох негативних тестів на наявність хвороби і незабаром може бути виписаний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram