ГоловнаПолітика

Корнієнко: наша позиція - "особливий статус" ОРДЛО в Конституцію не вписувати

За його словами, цей погляд поділяє і президент Володимир Зеленський.

Корнієнко: наша позиція - "особливий статус" ОРДЛО в Конституцію не вписувати
Александр Корниенко
Фото: Макс Левин

Партія "Слуга народу" наполягає на тому, щоб не закріплювати особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей в Конституції. Про це перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко повідомив в інтерв'ю "Інтерфаксу-Україна".

"Наша позиція і позиція президента Володимира Зеленського - особливий статус у Конституцію не вписувати. І обидва проєкти закону були без будь-якого "особливого статусу", - повідомив він.

Відповідаючи на питання про те, як просувається робота над текстом нового проєкту закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", він нагадав, що парламент продовжив дію Закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в ОРДЛО" до 31 грудня 2020 року.

Нагадаємо, в січні 2020-го Володимир Путін заявив, що Україна повинна внести "особливий статус Донбасу" в Конституцію України.

На переговорах Нормандської четвірки в Парижі Україна погодилася на постійний особливий статус для Донбасу, як зазначено в Комплексі заходів виконання Мінських домовленостей від 2015 року.

У той самий час представники української влади неодноразово заявляли, що не збираються вносити його в Конституцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram