ГоловнаПолітика

Зустрічі в нормандському форматі на рівні голів МЗС на Мюнхенській конференції не буде

На полях конференції пройде міністерське засідання міжнародної групи з приводу збитого в Ірані літака МАУ.

Зустрічі в нормандському форматі на рівні голів МЗС на Мюнхенській конференції не буде
Фото: EPA/UPG

На полях Мюнхенської конференції з безпеки в Німеччині 14-16 лютого зустріч у нормандському форматі (Україна, Росія, Німеччина, Франція) на рівні міністрів закордонних справ не проводитимуть.

Про це йдеться у відповіді МЗС на запит "Українських Новин".

"14-16 лютого міністр закордонних справ Вадим Пристайко перебуватиме з візитом у Німеччині в складі офіційної делегації на чолі з президентом України Володимиром Зеленським. Проведення зустрічі голів зовнішньополітичних відомств у нормандському форматі під час перебування міністра в ФРН не передбачено", - сказано у відповіді.

При цьому міністерство не відповіло, через чию відмову така зустріч не відбудеться.

Водночас МЗС повідомило, що на полях Мюнхенської конференції пройде міністерське засідання міжнародної групи з координації допомоги родичам жертв збитого в Ірані літака "Міжнародних авіаліній України", до складу якої входять Україна, Канада, Швеція, Великобританія і Афганістан.

Також ще узгоджується перелік двосторонніх зустрічей Пристайка в Мюнхені.

Нагадаємо, Зеленський 14 і 15 лютого перебуватиме з робочим візитом у Німеччині, де візьме участь у Мюнхенській конференції з питань безпеки та проведе низку двосторонніх зустрічей.

Мюнхенська конференція була заснована в 1963 році як форум країн-членів НАТО, це міжнародний дискусійний майданчик, який щорічно збирає політичних лідерів з усього світу. Цього року конференція пройде з 14 по 16 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram