ГоловнаПолітика

"Батьківщина" і ОПЗЖ заблокували роботу аграрного комітету (оновлено)

Розгляд правок продовжать з 8-ї ранку.

Народні депутати від партій "Батьківщина" і ОПЗЖ заблокували роботу аграрного комітету Верховної Ради.

Депутати "Батьківщини" і ОПЗЖ почали кричати "Ганьба", стукати по столах пачками паперів і розкидати їх.

Між представниками "СН" і опозиційних партій відбулися сутички. У бійці брали участь нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива, нардеп від фракції "Батьківщина" Вадим Івченко і нардеп від фракції "Слуга народу" Андрій Мотовиловець.

Комітет, який очолює нардеп від "Слуги народу", розглядав поправки про обіг ринку землі сільськогосподарського призначення.

Зазначимо, всього їх понад 4 тисячі. Але на засідання прийшли нардепи від опозиційних партій і зупинили роботу комітету. Вони вимагають відкласти прийняття ринку землі до наступного року.

Оновлення. Станом на 23:42 аграрний комітет продовжив роботу. Парламентарії розглянули 179 поправок до законопроєкту про продаж землі з більш як 4 тис. Скільки часу триватиме засідання - невідомо.

Оновлення 00:11. Юлія Тимошенко заявила, що "все, що зараз відбувається, наша команда буде оскаржувати в судах".

Лідерка "Батьківщини" посилається на те, що вже почалося 19 грудня, а засідання комітету цього дня заплановано на 8:00, тобто всі рішення, прийняті після півночі, на її думку, є незаконними. У відповідь голова комітету Микола Сольський зазначив, що раніше комітет продовжив роботу до 00:30.

Оновлення 00:33. Комітет закрив засідання, як і передбачалося, о 00:30. Розгляд правок продовжать з 8:00 19 грудня.

Нагадаємо, що робота Верховної Ради 17 грудня була зірвана опозицією, представники якої заблокували президію і трибуну з вимогою відмовитися від планів щодо запуску ринку землі.

Під час мітингу біля парламенту двічі відбулися бійки між представниками "Національного корпусу" і Національної поліції. У зіткненнях постраждали 17 поліцейських і двоє протестувальників (одному з них кинув у голову камінь інший учасник протесту). За фактом подій під Радою розпочато провадження за ч.2 ст.345 Кримінального кодексу, трьом учасникам бійки збираються пред'явити підозру.

Засідання Верховної Ради в середу почалося без блокування. За словами лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко, розблокування роботи парламенту пов'язане з тим, що "Слуга народу" погодилася відкласти прийняття законопроєкту про ринок землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram