ГоловнаПолітика

МЗС направило Росії ноту протесту через відправку чергового "гумконвою" в ОРДЛО

"Засуджуємо порушення Кремлем Мінських домовленостей і закликаємо дотримуватися взятих на себе зобов'язань".

МЗС направило Росії ноту протесту через відправку чергового "гумконвою" в ОРДЛО

Міністерство закордонних справ України направило Російській Федерації ноту протесту через чергову відправку вантажівок з "гуманітарним вантажем" на окуповану частину Донбасу.

Про це повідомила речниця МЗС Катерина Зеленко у своєму мікроблозі Twitter.

"Направили РФ ноту протесту у зв'язку з черговим 87-м "псевдогуманітарним" конвоєм, який був незаконно перекинутий на тимчасово окупований Донбас. Засуджуємо порушення Кремлем Мінських домовленостей і закликаємо дотримуватися взятих на себе зобов'язань", - написала вона.

Нагадаємо, 17 жовтня з РФ через пункти пропуску "Матвєєв Курган" і "Донецьк" на територію України пройшов так званий "гуманітарний конвой" з 36 вантажівок. Російська сторона заявила, що у фурах нібито перевозили дитячі продуктові набори.

Росія незаконно відправляє "гумконвої" на окупований Донбас з 2014 року. Офіційний Київ неодноразово заявляв, що російський "гумконвой" потрапляє на територію України з порушенням усіх процедур, оскільки його не перевіряють ні українські прикордонники і митники, ні представники МКЧХ. Також було встановлено, що Росія через "гумконвої" постачає бойовикам озброєння і паливо.

Зазначимо, що в грудні 2018 року відправлення "гумконвоїв" припинили. У березні 2019 року прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що РФ відправлятиме "гуманітарну допомогу" на окупований Донбас, "зважаючи на реальні потреби".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram