ГоловнаСвіт

В Еквадорі припустили, що до протестних закликів може бути причетна Росія

Деякі заяви в соцмережах проти уряду Еквадору мали IP-адреси з Росії.

В Еквадорі припустили, що до протестних закликів може бути причетна Росія
Фото: morningstaronline.co.uk

Генпрокуратура Еквадору передбачає, що для заяв проти уряду в соцмережах використовувалися IP-адреси з Росії. Про це повідомила голова МВС Еквадору Марія Паула Рома в інтерв'ю виданню El Comercio.

"Сподіваюся, що в найближчі дні розслідування, яке проводить Генпрокуратура, нам дасть певність щодо рівня узгодженості між різними соціальними верствами, місцевою і федеральною владою і силами, які перебувають поза межами Еквадору", - сказала вона.

Вона зазначила, що основні показники і тенденції в соціальних мережах проти уряду провокувалися у Венесуелі, однак деякі атаки мали IP у Росії.

"Сподіваюся, що розслідування нам дасть ясність про рівень домовленості (між різними групами під час протестів). Я думаю, що вона існувала. Чи всі залучені усвідомлювали, у що вони грають? Мені здається, що ні. Думаю, що це повинно бути показано", - додала міністр.

Нагадаємо, масові протести проти президента Еквадору Леніна Морено почалися після різкого підвищення цін на паливо, спричиненого скасуванням державних субсидій. З початку жовтня ціни на паливо підскочили більш ніж удвічі. Голова держави увів режим надзвичайного стану на 60 днів і скасував триденний візит до Німеччини.

Субсидії на паливо були введені в Еквадорі в 1970-х. Їх скасування є частиною пакету економічних заходів, за допомогою яких влада хоче боротися з кризою в країні. Еквадор раніше отримав від Міжнародного валютного фонду позику в розмірі 4,2 млрд доларів і зобов'язався у відповідь скоротити державні витрати. Програма субсидій обходилася бюджету в 1,3 млрд доларів США на рік.

12 жовтня учасники протесту захопили будівлю Служби генерального контролера, яка займається фінансово-економічним контролем у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram