ГоловнаСвіт

Міністр енергетики США піде у відставку

Рік Перрі причетний до скандалу навколо імпічменту Трампа.

Міністр енергетики США піде у відставку
Министр энергетики США Рик Перри
Фото: EPA/UPG

Міністр енергетики США Рік Перрі наприкінці року піде у відставку.

Про це оголосив президент Дональд Трамп на заході в Техасі, пише Reuters.

"Ми з Ріком говорили [про це] впродовж шести місяців. Взагалі-то, я думав, що він піде трохи раніше. Але в нього великі плани. На нього чекає великий успіх. У нас уже є людина, яка займе його місце. Ми дуже скоро про це оголосимо", - сказав Трамп.

За даними Reuters, на місце Перрі можуть призначити його нинішнього заступника Дена Бруйє, який в останні місяці відвідав кілька важливих міжнародних зустрічей у галузі енергетики. У Міністерстві енергетики на прохання Reuters дати коментарі поки що не відповіли.

69-річний Перрі нещодавно отримав повістку від Палати представників США, в якій міститься вимога надати до 18 жовтня документи в рамках процесу імпічменту президента США Дональда Трампа.

Порядок вимагає, щоб Перрі передав усі документи і повідомлення, пов'язані з будь-якою підготовкою Міністерства енергетики до дзвінка Трампа 25 липня президентові України Володимиру Зеленському.

Крім того, демократи зажадали інформацію про присутність міністра енергетики в складі президентської делегації США на інавгурації Зеленського в травні. Перрі тоді очолив делегацію, до якої увійшли посол США в Європейському Союзі Гордон Сондланд, колишній представник США в Україні Курт Волкер і сенатор Рон Джонсон.

Голови трьох комітетів Палати представників також вимагають документального підтвердження зусиль Перрі, спрямованих на те, щоб переконати президента України замінити членів ради "Нафтогазу".

Крім іншого, порядок вимагає надати всі документи, що стосуються "всіх зустрічей або обговорень" з особистим адвокатом Трампа - Руді Джуліані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram