ГоловнаПолітика

Голова МВС Естонії запропонував скасувати українцям безвіз

Він вважає, що українці-мігранти відбирають роботу в естонців.

Голова МВС Естонії запропонував скасувати українцям безвіз
Март Хельме
Фото: voanews

Міністр внутрішніх справ Естонії, голова Консервативної народної партії Март Хельме запропонував скасувати безвіз для громадян України, які приїжджають в Естонію. Про це повідомляє ERR.

За його словами, українці «відбирають роботу» в естонців. Їхня праця як мігрантів оцінюється дешевше, через що падає рівень зарплат для місцевого населення. Крім того, він назвав цю ситуацію «троянським конем», а українців «гомосовєтікусами».

"Троянським конем, у тому числі і для Росії, тому що ті, хто приїжджає сюди, не так українці, як росіяни зі сходу України, зросійщені українці або просто гомосовєтікус. Цей міграційний тиск зі сходу на нас дуже сильний, і він продовжує посилюватися", - заявив Хельме.

За його словами, повністю скасувати міграцію не вдасться, але Естонія повинна мати можливість вирішувати, кого, в якій кількості, на який термін і на яких умовах впускати.

Міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу заперечив. Він підкреслив, що скасувати безвізовий режим для України неможливо, до того ж це не в інтересах Естонії.

"Для роботи громадянам України необхідно мати робочу візу, і більшість українців, які приїжджають сюди працювати, її мають. Запобіганням зловживанням, що пов'язані з візовими порушеннями, повинна займатися поліція, і тут треба навести лад", - додав Рейнсалу.

Він також підкреслив, що рішення забезпечити Україні безвіз було чітким політичним рішенням Євросоюзу і відмова від нього не відповідає інтересам Естонії в підтримці інтеграції України в Євросоюз.

Нагадаємо, 9 вересня Міністерство закордонних справ Естонії поширило заяву про підтримку територіальної цілісності України і невизнання російських місцевих виборів на території окупованого Криму. Такі заяви також опублікували Литва, Латвія і Грузія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram