ГоловнаПолітика

Разумков попросив нардепів не займати кабінети Ради до їх розподілу

"Майбутні нардепи без відома другої підготовчої депутатської групи самостійно вже розподіляють собі комітети, кабінети тощо".

Разумков попросив нардепів не займати кабінети Ради до їх розподілу
Фото: EPA/UPG

Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков закликає колег не займати кабінети парламенту до офіційного рішення про їх розподіл.

Про це він заявив на засіданні підготовчої депутатської групи в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас почалися не зовсім мені зрозумілі явища: майбутні народні депутати без відома другої підготовчої депутатської групи самостійно вже розподіляють собі комітети, кабінети тощо", - сказав Разумков.

Він попросив апарат Верховної Ради і його структурні підрозділи розцінювати таку поведінку як "якісь провокації", оскільки на засіданнях підготовчої групи такі рішення не приймалися.

"Я звернувся, і колеги підтримали мою позицію, щоб апарат Ради надалі не допустив такої поведінки майбутніх або чинних народних депутатів, там є різні ситуації", - розповів Разумков пізніше на брифінгу.

Нагадаємо, понад 25 обраних депутатів-мажоритарників висунули на посаду віцеспікера Ради Ірину Констанкевич. Раніше на посаду віцеспікера претендувала Олена Кондратюк з "Батьківщини", але партія відкликала її кандидатуру. Партія "Голос" не претендує на цю посаду, кандидати від "Європейської Солідарності" і ОПЗЖ поки що невідомі.

Персональний склад парламентських комітетів планують розглянути наступного тижня.

Зазначимо, що одним з найбільш спірних було питання розсадження новообраних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram