ГоловнаПолітика

У новому парламенті сворити коаліцію неможливо, - Магера

"Слуга народу" отримує права коаліції.

У новому парламенті сворити коаліцію неможливо, - Магера
Фото: Макс Требухов

Фракція "Слуга народу" в разі отримання понад 226 голосів матиме права коаліції. Про це в коментарі LB.ua заявив колишній член Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"У новому парламенті створити коаліцію неможливо. Оскільки фракція "Слуга народу" в разі отримання більшості депутатів парламенту має права коаліції. Тому не може створювати коаліцію з іншими фракціями", - заявив Магера, посилаючись на 83 статтю Конституції України.

За словами Магери, така сама ситуація в історії України була 1990 року, коли більшість парламенту сформувала так звана "Група 239" - комуністична фракція I скликання.

"І припинити повноваження нового скликання парламенту не можна протягом року", - додав він.

"У "Слуги народу" немає іншого варіанта: або вони пропонують кандидатуру прем'єр-міністра і формують новий Кабмін, або продовжує працювати уряд Гройсмана", - сказав він, додавши, що коаліційної угоди в новій Верховній Раді також не потрібно.

Нагадаємо, лідер партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що коаліція з "Голосом" усе ще можлива, в політсилі чекають на відповідь Святослава Вакарчука.

Згідно з результатами 87,28% опрацьованих електронних протоколів, у Верховну Раду проходять: "Слуга народу" - 43,12% голосів виборців, "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) - 13,05%, ВО "Батьківщина" - 8,19%, "Європейська Солідарність" - 8,14% і "Голос" - 5,86%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram