ГоловнаПолітика

Суд скасував рішення ЦВК про скасування реєстрації кандидата "СН" Куницького

У суді вважають, що ЦВК не врахувала, що Куницький перебував за кордоном цілий рік у зв'язку із суспільною і професійною діяльністю.

Суд скасував рішення ЦВК про скасування реєстрації кандидата "СН" Куницького
Фото: Alexander Kunitsky/facebook

Шостий апеляційний суд Києва скасував рішення ЦВК про зняття з виборів кандидата від "Слуги народу" з подвійним громадянством Олександра Куницького. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні в неділю. Суд визнав протиправною і скасував постанову ЦВК від 11 липня, якою була скасована реєстрація Куницького кандидатом у депутати.

Рішення ЦВК базувалося на інформації від Державної прикордонної служби України, що протягом останніх п'яти років перед днем позачергових виборів 21 липня Куницький виїжджав за межі України на період, що перевищує 90 календарних днів, а саме на 264 дні (з 15 березня 2015 по 5 грудня 2015 року).

Суд вирішив, що комісія не взяла до уваги доводи Куницького, що його не було в Україні "у зв'язку з перебуванням у службових відрядженнях, пов'язаних з виконанням редакційних завдань "1 +1 Продакшн" і його громадською діяльністю" - він є членом організації "Всеукраїнське студентське братство "Еліта нації".

Сам Куницький заявив, що ЦВК прийняла політично мотивоване рішення про зняття його з виборів на користь іншого кандидата в цьому окрузі Олександра Грановського. Президентська партія "Слуга народу" заявила, що підтримує позицію Куницького про оскарження рішення ЦВК про скасування його реєстрації і вбачає в цьому рішенні політичний мотив.

Нагадаємо, про подвійне громадянство Олександра Куницького, який балотується від партії "Слуга народу" в окрузі №169 у Харкові, заявив нардеп Андрій Денисенко 28 червня. Свою перевірку цього факту почала Центральна виборча комісія. 6 липня Олександр Куницький підтвердив, що з 12 років є громадянином Ізраїлю. ЦВК зняла його з виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram