ГоловнаПолітика

ЦВК скасувала реєстрацію кандидата від "Слуги народу" Олександра Куницького (оновлено)

Раніше Куницький підтвердив, що з 12 років є громадянином Ізраїлю.

ЦВК скасувала реєстрацію кандидата від "Слуги народу" Олександра Куницького (оновлено)
Фото: Alexander Kunitsky/facebook

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію Олександра Куницького, який балотувався від партії "Слуга народу" за округом №169 у Харкові.

Про це повідомляє "Прямий".

Раніше Куницький підтвердив, що з 12 років є громадянином Ізраїлю. За його словами, з моменту подачі заяви в ЦВК, Куницький написав заяву в Генеральне консульство Ізраїлю в Києві про відмову від ізраїльського громадянства.

Оновлення. Прес-служба ЦВК повідомляє, що до Комісії надійшла скарга кандидата в депутати Олега Петриченка, в якій він просив встановити порушення Куницьким вимог виборчого закону і скасувати його реєстрацію у зв'язку з припиненням громадянства України.

Комісія зазначила, що, за інформацією Державної прикордонної служби, Куницький виїжджав за межі України на період, що перевищує 90 календарних днів, а саме на 264 дні (з 15 березня 2015 по 5 грудня 2015 року).

Докази Куницького щодо його тривалої відсутності у 2015 році на території України у зв'язку з перебуванням у службових відрядженнях, що стосуються виконання редакційних завдань "1+1 Продакшн" та його суспільної діяльності як члена громадської організації "Всеукраїнське студентське братство "Еліта нації", комісія не прийняла, оскільки за законом службовим відрядженням вважається поїздка працівника за розпорядженням керівника органу державної влади, підприємства, установи та організації на певний строк в інший населений пункт для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи (за наявності відповідних документів).

Доказів на підтвердження трудових відносин Куницький не надав.

Так, кандидат у депутати Куницький не виконав вимоги Конституції та закону про проживання в Україні протягом останніх п'яти років до дня проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Відтак комісія задовольнила частково зазначену скаргу та скасувала реєстрацію кандидата в народні депутати України в ОВО №169 Олександра Куницького.

Раніше Центрвиборчком повідомив "Слузі народу" про подвійне громадянство чотирьох кандидатів.

Крім Олександра Куницького, подвійне громадянство мають Андрій Холодов, Михайло Соколов та Валерій Божик.

Журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" дізналися від джерел у прикордонній службі, що кум дружини Віктора Медведчука Холодов не має права йти в Раду. Він" живе на дві країни " - в Австрії та Україні і більш ніж 200 днів протягом року не був в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram