ГоловнаПолітика

У Хмельницькій області з ножем напали на кандидата в депутати (оновлено)

Назарій Чепко звинувачує в нападі конкурента за округом Олександра Герегу.

У Хмельницькій області напали на кандидата в народні депутати від ВО "Свобода" за округом №192 Назарія Чепка. Чоловіка поранили ножем у груди. Про це він написав на своїй сторінці у facebook.

Згідно з повідомленням, напад стався в ніч на 12 липня.

Чепко вважає, що на нього робили замах і намагалися вбити. Водночас він написав, що підозрює у скоєному свого опонента - колишнього регіонала і кандидата в нардепи за 192 округом Олександра Герегу.

"Сьогодні вночі ексрегіонал - Герега намагався мене вбити за опубліковану мною правду про нього", - написав Чепко.

У коментарі Громадянській мережі "ОПОРА" Чепко зазначив, що зловмисник без слів цілився йому ножем у серце, однак удар вдалося відбити, тому обійшлося без серйозних наслідків. Обличчя свого кривдника кандидат не бачив.

Напад Чепко пов'язує з поширенням газет і листівок про Герегу.

Фото: ОПОРА

"Вчора ми роздали листівку, в якій опублікували розслідування програми "Схеми", після чого до мого побратима, який займається агітацією в Ярмолинцях, підійшов невідомий чоловік віком 25-30 років і запитав, чи він підтримує Чепка Назара. На ствердну відповідь незнайомець сказав: "Ну, дивись, щоб тобі не загнали тепер в око ніж", - сказав Чепко.

За даними мережі "ОПОРА", правоохоронці взяли у Чепка пояснення, від проходження судово-медичної експертизи кандидат відмовився.

Оновлення 16:30. У прес-службі Олександра Гереги заявили, що напад на Чепка вважають способом агітації.

"На жаль, необґрунтовані звинувачення проти політичних опонентів - поширений спосіб брудної агітації. Сприймаємо заяву кандидата у народні депутати Назарія Чепка про напад на нього - як спробу дискредитувати свого опонента за округом", - заявив представник штабу Гереги Валерій Парамей.

За його інформацією, Чепко не звертався в поліцію із заявою про напад.

"Якщо на кандидата скоєно напад, він повинен звернутися в правоохоронні органи. Правоохоронці повинні висувати версії і знаходити винних, а не сам кандидат. На цю мить із заявою в поліцію Чепко не звертався. Його публічні закиди необґрунтовані і не підтверджені жодними фактами або доказами ", - повідомив Парамей.

У прес-службі кандидата нагадали, що згідно із законом, за дії, що завдають шкоди честі, гідності і діловій репутації особи, передбачена цивільно-правова відповідальність.

Назарій Чепко - ветеран АТО, брав участь в обороні Донецького аеропорту.

Олександр Герега був народним депутатом VII скликання (фракція "Партії регіонів") і VIII скликання (позафракційний). Співвласник мережі гіпермаркетів "Епіцентр", "Нова Лінія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram