ГоловнаПолітика

Центрвиборчком опублікував фото майже всіх мажоритарників

На сайті ЦВК доступні фотографії 3082 з 3220 кандидатів у нардепи за округами.

Центрвиборчком опублікував фото майже всіх мажоритарників
Фото: Александр Ратушняк

Центральна виборча комісія України оприлюднила на офіційному сайті фотографії майже всіх кандидатів у народні депутати, які балотуються в мажоритарних округах на виборах до Верховної Ради. Про це повідомили в громадянській мережі "Чесно".

Зазначається, що це зроблено вперше за всю історію виборів в Україні. Під час минулих виборів українці могли побачити фото кандидатів у своєму окрузі тільки на інформаційних плакатах на виборчих дільницях у день голосування.

"Такий крок, на який ЦВК пішла після відповідного звернення руху "Чесно", дозволить не тільки побачити фотографії лідерів перегонів, але і краще ідентифікувати технічних кандидатів і так званих "клонів", які можуть спотворити результати волевиявлення громадян", - йдеться в повідомленні.

За даними "Чесно", на сайті ЦВК доступні фотографії 3082 з 3220 кандидатів у нардепи, які балотуються в 199 мажоритарних округах. Тобто в середньому 16 осіб на місце. У списках партій - ще 2747 кандидатів. Тобто всього кандидатів - 5967, або ж 13 осіб на місце під куполом Верховної Ради.

Раніше повідомлялося, що політичні партії вже витратили на виборчу кампанію понад 500 млн грн. У трійці лідерів за витратами "Слуга народу", Радикальна партія і "Голос".

Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram