ГоловнаПолітика

Фейсбук заблокував сторінку "Книги пам'яті полеглих за Україну"

Зміст деяких повідомлень нібито порушив стандарти соцмережі.

Соціальна мережа "Фейсбук" заблокувала сторінку меморіального інтернет-проекту "Книга пам'яті полеглих за Україну" (Memorybook.org.ua).

Про це повідомила представниця проекту Світлана Виговська у фейсбуці.

"Протягом тривалого часу вела сторінку Книги пам'яті загиблих за Україну у фейсбуці. Щоранку ми нагадували Україні та українцям, ціною життя яких героїв ми все ще Україна. Сьогодні фейсбук цю сторінку повністю заблокував", - написала вона.

Перед блокуванням адміністрація соцмережі надіслала чотири попередження про те, що зміст деяких повідомлень нібито порушує стандарти фейсбука.

"Ми прийняли рішення. Ми не будемо видаляти і не будемо перевіряти на відповідність хоч яким вигаданим стандартам жоден з розміщених на нашій фейсбук-сторінці текстовий або медійний матеріал про героїв, які загинули за Україну. Нам нема чого приховувати і ретушувати", - йдеться у твітері Книги, який не заблоковано.

Книга пам'яті загиблих за Україну за підтримки національного військово-історичного музею України веде реєстр бойових і небойових утрат, яких зазнала Україна в російсько-українській війні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram