ГоловнаПолітика

Зеленський підтвердив намір розділити посади мера Києва та голови КМДА

Кличко наполягає на проведенні дострокових виборів у разі розподілу посад.

Зеленський підтвердив намір розділити посади мера Києва та голови КМДА
Фото: facebook/Кличко - мер

Президент Володимир Зеленський обговорив з мером Києва, головою Київської міської державної адміністрації Віталієм Кличком намір розділити посади мера і голови КМДА. Про це Кличко написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Учора ввечері відбулася зустріч з Президентом Зеленським. Говорили спокійно. Президент підтвердив чутки, які ходять давно, про розділення повноважень в управлінні столицею. Голова КМДА - його вертикаль, і він збирається туди призначити свою людину. Дякую, що пообіцяв попередити, що не з преси я дізнаюся, коли саме це станеться", - сказав Кличко.

Він вважає, що позбавлення обраного голови виконавчих повноважень - це повернення методів колишнього президента Віктора Януковича і позбавлення Києва самоврядування, коли мер виконує декоративну функцію, а містом керує призначена зверху людина. Кличко зазначив, що такого немає в жодній європейській столиці.

"Я впевнений і озвучив це: якщо так потрібно мати в столиці "свого" мера - нехай пройдуть дострокові вибори і нехай кияни оберуть того, кому довіряють", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, раніше керівник Офісу Президента Андрій Богдан заявив, що не виключає звільнення Кличка з посади голови КМДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram