ГоловнаПолітика

Савченко не дозволили відвідати окуповану Горлівку

СБУ не дала нардепу дозволу на перетин "лінії розмежування".

Савченко не дозволили відвідати окуповану Горлівку
Фото: Макс Левин

Служба безпеки України не дала дозволу на перетин "лінії розмежування" на Донбасі народному депутату Надії Савченко.

Про це повідомив у фейсбуці заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"Як і очікував здоровий глузд, Служба безпеки не дала дозволу на перетин лінії розмежування шанувальниці сюрреалізму і терористів Надії Савченко", - написав він.

Сама Савченко прокоментувала рішення СБУ у фейсбуці і назвала його несправедливим.

"Чи мають право українці ходити вільно по своїй землі? Для того, щоб дізнатися, чи перешкоджає країна-агресор, треба ще подолати перешкоди на своєму боці", - написала вона.

Нагадаємо, що позачергові парламентські вибори в Україні пройдуть 21 липня.

Надія Савченко - депутат України та лідер політичної партії "Суспільно-політична платформа Надії Савченко". Цього року вона виступає як кандидат у депутати в 51 окрузі в Зайцевому Донецької області, а її сестра і за сумісництвом голова виборчого штабу партії Віра Савченко буде балотуватися в 45-му окрузі в Авдіївці.

Раніше Надія Савченко заявила, що поїде в агітаційний тур у Горлівку. Значна частина округу Савченко розташована в окупованій Горлівці, і там виборів не буде. Але на підконтрольній Україні території є дві робочі виборчі дільниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram