ГоловнаПолітика

Парубій відкликав запрошення ПАРЄ для спостереження на дострокових виборах до Ради

Таке рішення рекомендував прийняти парламентський комітет.

Парубій відкликав запрошення ПАРЄ для спостереження на дострокових виборах до Ради
Фото: facebook.com/TeterukAndrii

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій скасував запрошення місії Парламентської асамблеї Ради Європи для довгострокового спостереження за позачерговими виборами парламенту 21 липня. Про це голова української делегації в ПАРЄ, депутат Володимир Ар'єв повідомив у своєму мікроблозі Twitter.

"Голова Верховної Ради Андрій Парубій скасував запрошення для ПАРЄ здійснювати спостереження за достроковими парламентськими виборами в Україні", - написав він.

Прийняти таке рішення рекомендував напередодні парламентський комітет.

"Беручи до уваги ситуацію, що склалася в Парламентській асамблеї Ради Європи з поверненням парламентської делегації Російської Федерації до участі в роботі Асамблеї без істотних зрушень у виконанні Російською Федерацією семи резолюцій ПАРЄ, я змушений відкликати своє запрошення для міжнародних спостерігачів від Парламентської асамблеї Ради Європи для спостереження за ходом позачергових парламентських виборів в Україні", - йдеться в листі Парубія на ім'я президента ПАРЄ Ліліан Морі Паскьє.

Фото: facebook.com/andriy.parubiy

Нагадаємо, уночі 25 червня ПАРЄ прийняла резолюцію, яка повертає Російській Федерації право голосу на засіданнях. Рішення підтримали 118 делегатів, 62 проголосували проти, 10 - утрималися.

МЗС після цього відкликало посла при Раді Європи, а міністр Павло Клімкін порадив Верховній Раді відкликати запрошення спостерігачам на вибори від ПАРЄ.

Водночас перший номер "Слуги народу" Дмитро Разумков назвав недоцільним вихід України з Парламентської асамблеї Ради Європи.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram