ГоловнаСуспільствоЖиття

У день парламентських виборів порядок забезпечуватимуть понад 72 тис. поліцейських

Упродовж передвиборної кампанії до поліції надійшло понад 1,4 тисячі повідомлень про порушення виборчого законодавства.

У день парламентських виборів порядок забезпечуватимуть понад 72 тис. поліцейських
Фото: www.facebook.com/arsen.avakov.1

У день виборів до Верховної Ради буде залучено понад 72 тис. поліцейських для гарантування громадської безпеки та порядку. Про це повідомляє прес-центр Національної поліції, з посиланням на заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича.

За його словами, протягом передвиборної кампанії до органів поліції надійшло понад 1,4 тисячі повідомлень про порушення виборчого законодавства.

"Здебільшого зазначена інформація була пов'язана з незаконною агітацією - 1093 факти, підкупом виборців - 114 фактів, перешкоджанням здійсненню виборчого права - 48 фактів", - сказав Фацевич.

Заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції Максим Цуцкірідзе зазначив, що з початку виборчого процесу розпочато 60 кримінальних проваджень: 48 з них безпосередньо пов'язані з порушенням виборчого законодавства, ще 12 проваджень - це злочини загальнокримінальної спрямованості, побічно пов'язані з порушенням виборчого процесу.

Крім того, глава Нацполіції  Сергій Князєв повідомив, що на час виборів у поліції створено мобільні групи для комунікації з учасниками виборчого процесу.

Нагадаємо, МВС змінило алгоритм реагування на повідомлення про замінування, щоб не допустити зриву виборів. Рішення про евакуацію після опрацювання всієї інформації прийматиме безпосередньо керівник.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram