ГоловнаСуспільствоПодії

Військовослужбовець Нацгвардії відлупцював солдата до розриву селезінки

Командиру взводу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років.

Військовослужбовець Нацгвардії відлупцював солдата до розриву селезінки
Фото: Скриншот видео

Слідчі Полтавського Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування проти командира взводу, контрактника однієї з військових частин Нацгвардії, який жорстоко побив підлеглих солдатів. Про це повідомляє прес-центр ДБР.

Слідство встановило, що в березні цього року командир взводу, керуючи польовими заняттями в Полтавському районі, завдав по одному удару кулаком у ділянку грудної клітини двом солдатам.

Того ж дня одного з раніше побитих солдатів командир знову вдарив у ліву частину тулуба вже ногою. В результаті солдат отримав травму живота з розривом селезінки та внутрішньочеревними кровотечами. Травмований орган довелося видаляти. Згідно з висновками судово-медичної експертизи, ці травми кваліфікуються як тяжкі тілесні ушкодження.

За результатами попереднього розслідування, обвинувальний акт за ч. 4 ст. 426-1 (Перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України направлено до суду.

Військовослужбовцю обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави. У разі доведення провини командиру взводу загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років.

Нагадаємо, ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом можливого перевищення службових повноважень співробітниками поліції через смерть затриманого у відділенні поліції в Костянтинівці. За версією правоохоронців, 28-річний затриманий у наручниках вихопив у поліцейського пістолет і вистрілив у себе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram