ГоловнаПолітика

Україна подає приклад усьому світу: протидіє агресору і проводить реформи, - Бурбак

Україна подає приклад усьому світу: протидіє агресору і проводить реформи, - Бурбак
Фото: nfront.org.ua

Децентралізація - одна з найуспішніших реформ цього парламенту й уряду Яценюка і Гройсмана. Обсяги бюджетів Об'єднаних територіальних громад за час реформи зросли в багато разів. Про це заявив керівник фракції  "Народний фронт" Максим Бурбак з трибуни парламенту.

"Щойно повернувся зі свого 204 округу. Колосальна різниця між селами, які увійшли до ОТГ і тими, де вирішуються на об'єднання. Різниця і в зовнішньому вигляді села, різниця і в мисленні людей, і плануванні свого майбутнього. Наприклад, бюджет Недобоївської ОТГ на Хотинщині в 2018 році становив 45 млн грн, що вдесятеро більше ніж до об'єднання. Тепер найголовніше, щоб громади могли правильно і корисно витрачати ці гроші", - зазначив Максим Бурбак.

"Кожен успішний крок у напрямку реформ робить Україну сильнішою", - наголосив керівник фракції.

Він також повідомив, що експрем'єр-міністр і лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк днями буде виступати на третій конференції з підтримки реформ в Україні, яка нині проходить у канадському Торонто.

"Він представить там великі досягнення України в ці непрості роки, коли Україна протидіє агресору й одночасно проводила небувалі реформи: безвіз, Угода про асоціацію з ЄС, енергетична незалежність,  децентралізація, про яку йдеться, створення системи антикорупційних органів та багато іншого. Україна дає приклад усьому світу. Найшвидший темп реформ під час війни. Приклад гідний поваги", - наголосив керівник фракції.

"Ми повинні й далі йти шляхом реформ і боротьби за незалежність і одночасно - чинити опір агресору та міняти країну. Це складно, але попередні п'ять років показали, що це можливо. Час випробувань дає і великі можливості. Кожен має можливість проявити свої найкращі якості. Головне - не впустити шанс і не скотитися в обманний популізм", - резюмував Бурбак.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram