ГоловнаПолітика

Делегація України в ПАРЄ закликала Зеленського заявити про незмінність її курсу після виборів

Перший номер "Слуги народу" заявив, що йти з ПАРЄ не можна.

Делегація України в ПАРЄ закликала Зеленського заявити про незмінність її курсу після виборів
Борислав Береза
Фото: Макс Требухов

Делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи закликала президента Володимира Зеленського заявити про незмінність її курсу після виборів Верховної Ради.

Про це з трибуни парламенту сказав член делегації Борислав Береза.

Він поскаржився, що повернення російської делегації в ПАРЄ відбулося на тлі відсутності узгодженості в діях МЗС, президента і парламенту.

"Україна не була представлена на Комітеті міністрів Ради Європи паном міністром з незрозумілих нам причин. Пан Клімкін проігнорував усі запрошення нашої делегації і не зустрічався з нами. Президент Зеленський відверто проігнорував прохання нашої делегації про зустріч, а потім не зустрівся з нами, коли ми повернулися. Відбулася розкоординація в діях уряду, парламенту і президента", - сказав він.

За його словами, західним партнерам необхідний сигнал від президента України для того, щоб зрозуміти, як діяти далі.

"Наші партнери, які разом з нами вийшли з останньої сесії, очікують від президента Зеленського, політсила якого лідирує на виборах, офіційної заяви про те, що майбутній курс делегації України в ПАРЄ буде незмінним. Тоді вони готові підтримувати нас далі і об'єднатися в розробці формату співпраці з Парламентською асамблеєю", - стверджує Береза.

Він також закликав Зеленського і МЗС зустрітися з делегатами України для консультацій з приводу того, як далі працювати з ПАРЄ.

Береза також закликав зупинити і відкликати запрошення для моніторингової місії ПАРЄ на вибори Верховної Ради.

Нагадаємо вночі 25 червня ПАРЄ прийняла резолюцію, яка повертає Російській Федерації право голосу на засіданнях. Рішення підтримали 118 делегатів, 62 проголосували проти, 10 утрималися.

МЗС після цього відкликало посла при Раді Європи, а міністр Павло Клімкін порадив Верховній Раді відкликати запрошення спостерігачам на вибори від ПАРЄ.

Однак у той самий час перший номер "Слуги народу" Дмитро Разумков назвав недоцільним вихід України з Парламентської асамблеї Ради Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram