ГоловнаПолітика

УПЦ КП звернулася до Окружного адмінсуду з проханням скасувати ліквідацію патріархату

УПЦ КП звернулася до Окружного адмінсуду з проханням скасувати ліквідацію патріархату
Фото: radiosvoboda.org

В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов до Міністерства культури України про скасування ліквідації Української православної церкви Київського патріархату. Про це повідомляє прес-служба суду.

Позивач просить визнати нечинним наказ міністерства, де йдеться про реєстрацію в новій редакції Статуту релігійної організації "Київська патріархія Української Православної Церкви", а також про нову редакцію Статуту про управління УПЦ КП.

Разом з позовною заявою було подано клопотання про забезпечення позову, де позивач просить негайно призупинити дію оскаржуваного наказу в частині припинення дії наказів Міністерства про статути УПЦ КП.

Зараз суд вирішує питання про відкриття провадження і наявність правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.

Нагадаємо, 20 червня "собор" УПЦ Київського патріархату, скликаний почесним патріархом Православної церкви України Філаретом, скасував рішення про розпуск Київського патріархату і відмовився від Томосу про автокефалію. Після цього Православна церква України відібрала у Філарета Київську патріархію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram