ГоловнаПолітика

Тимошенко: вирішення проблем переселенців і відновлення Донбасу - це початок шляху до миру

"Зі зміною влади в Україні відкривається нове вікно можливостей, зокрема і щодо врегулювання проблем вимушених переселенців".

Тимошенко: вирішення проблем переселенців і відновлення Донбасу - це початок шляху до миру

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко і представники інститутів громадянського суспільства, які захищають права і свободи внутрішньо переміщених осіб та інших громадян України, які постраждали в результаті анексії Криму та окупації частини території Донецької і Луганської областей, підписали Меморандум про співпрацю.

Про це повідомляється на сайті ВО "Батьківщина".

У документі передбачається розроблення державної стратегії щодо цих категорій громадян, залучення громадських експертів і поетапна реалізація комплексної державної політики зі встановлення миру на Донбасі.

Планується також створення Міжнародного фонду відновлення і розвитку Донбасу та збільшення обсягу фінансування потреб ВПО у держбюджеті на 2020 рік.

"Дорога до миру і відновлення територіальної цінності і нормального життя в Україні повинна початися з того, щоб інакше оцінити проблеми, з якими жили переселенці, і головне - їх вирішити. Ми знаємо ці проблеми і наша команда в новому парламенті буде по-новому будувати політику щодо ВПО", - заявила Тимошенко.

За її словами, зі зміною влади в Україні відкривається нове вікно можливостей, зокрема і щодо врегулювання проблем вимушених переселенців.

"Неприпустиме агресивне ставлення до людей, неувага, відстороненість від проблем. Нова влада повинна зовсім по-іншому на це подивитися", - вважає Тимошенко.

Вона також зазначила, що мета цієї зустрічі - домовитися про те, як у новому парламенті прискорити розгляд законопроектів, спрямованих на захист прав та інтересів переселенців. "Ми постараємося як команда це зробити", - пообіцяла лідер "Батьківщини".

У зустрічі також взяли участь голова комітету з прав людини Верховної Ради Григорій Немиря, народні депутати від "Батьківщини" Іван Крулько, Олексій Рябчин, Альона Шкрум, кандидати в депутати від "Батьківщини" Сергій Тарута та Андрій Ніколаєнко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram