ГоловнаПолітика

Філарет запрошує архієреїв на свято від імені ліквідованої УПЦ КП

Чинний глава ПЦУ митрополит Епіфаній такого запрошення не отримав

Філарет запрошує архієреїв на свято від імені ліквідованої УПЦ КП
Фото: news-front.info

Фото: glavred.info

Почесний патріарх Православної церкви України Філарет розіслав архієпископам запрошення на "урочисте молитовне спілкування" в пам'ять про священномученика Макарія на бланках Української православної церкви Київського патріархату. Про це повідомляє офіційний телеграм-канал Соні Кошкіної.

"14 травня Православна Церква вшановує пам'ять священномученика Макарія, митрополита Київського. У всі часи для КП це був особливий день - Св. Макарій вважався негласним покровителем КП, його мощі зберігаються у Володимирському соборі", - сказано в повідомленні.

На 14 травня почесний патріарх ПЦУ Філарет запрошує архієреїв помісної української церкви на "урочисте молитовне спілкування" і розсилає спеціальні листи.

"Ось тільки робиться це - увага - на бланках Київського патріархату, якого нині не існує. 15 грудня 2018 року Філарет особисто підписав папір про його розпуск - в ім'я подальшого вливання в лави ПЦУ", - сказано в повідомленні.

До того ж, чинний глава ПЦУ митрополит Епіфаній такого запрошення не отримав.

"Не те, щоб Епіфаній сильно засмутився, у нього на вівторок інші плани - візит на Донбас. Але, погодьтеся, ситуація ненормальна. Оголився серйозний конфлікт між Філаретом і Епіфанієм", - сказано в повідомленні.

Відсутність запрошення на важливу для церкви подію може свідчити про те, що патріарх Філарет незадоволений новоствореною ПЦУ, і може створювати перешкоди для її нормальної діяльності, "аж до спроби скликати Помісний собор, щоб переглянути Статут ПЦУ."

У разі кардинальних змін у статуті церкви Вселенський патріархат у Константинополі може відкликати томос про помісну православну церкву України.

Детальніше про можливий розвиток конфлікту між лідерами ПЦУ читайте в телеграм-каналі Koshkina (official).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram