ГоловнаПолітика

Мінсоцполітики почало приймати заявки на допомогу багатодітним сім'ям

Допомогу призначатимуть із місяця, в якому було подано заяву.

Мінсоцполітики почало приймати заявки на допомогу багатодітним сім'ям
Фото: Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради

З 1 квітня Міністерство соціальної політики розпочало приймати заяви на виплату допомоги на дітей у багатодітних сім'ях.

Про це повідомляють на сайті міністерства.

"1 квітня 2019 року урядовим рішенням з метою поліпшення матеріального становища багатодітних сімей, створення умов для виховання дітей, які виховуються в таких сім'ях, введено новий вид соціальних виплат - допомоги на дітей, яких виховують у багатодітних сім'ях", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що допомогу на дітей, яких виховують у багатодітних сім'ях, призначатимуть на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами в розмірі 1700 гривень і виплачуватимуть щомісяця до досягнення дитиною шестирічного віку включно.

"Звертаємо увагу, що для громадян, які звернуться в період з квітня по червень 2019 року включно, зазначена допомога призначатиметься з 1 квітня 2019 року", - підкреслили в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів з 1 квітня ввів доплати багатодітним сім'ям у розмірі 1700 гривень на дитину, починаючи з третьої. Після народження двійні або трійні українці також будуть отримувати доплату на кожну дитину.

Зараз після народження дитини держава виплачує 41280 грн. Це єдиний розмір допомоги на першу, другу і наступну дитину. Одноразову виплату в розмірі 10320 гривень батьки отримують на свій рахунок через кілька місяців після подачі необхідного пакету документів у соціальні служби. Решту суми - 30960 гривень - розбивають на 36 рівних частин по 860 гривень. Таку допомогу щомісяця отримуватиме сім'я протягом трьох років.

Прожитковий мінімум для дітей до 6 років у 2019 році становить 1626 гривень (до кінця року він збільшиться до 1779 гривень).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram