ГоловнаПолітика

Мера Затоки відсторонили від посади

Звягінцев фігурує в кримінальних справах про розкрадання землі.

Мера Затоки відсторонили від посади
Фото: Александр Ратушняк

26 березня депутати селищної ради Затоки одностайно проголосували за відсторонення з посади мера Василя Звягінцева, якого звинувачують у великій земельній афері.

Про це повідомила депутат ради Наталія Вернигора в фейсбуці.

За її словами, на сесії була присутня кваліфікована більшість депутатів у кількості 10 осіб.

"Відповідно до законодавства, було проведено таємне голосування, за результатами якого Звягінцева В.І. відсторонено від посади мера одностайно. Обов'язки голови відтепер виконуватиме Секретар селищної ради Бокий В'ячеслав Віталійович", - написала вона.

Бокий, як і Звягінцев, теж фігурує в кримінальному провадженні. Бокия підозрюють в організації замовного вбивства.

"Думська" пише, що вночі після відсторонення Звягінцева невідомі зламали кабінет секретаря селищної ради. "Зловмисники, радше за все, шукали рішення вчорашньої сесії, щоб не дати приступити до роботи секретарю В'ячеславу Бокию", - цитує видання Вернигору.

Нагадаємо, в 2016 році Звягінцева звинувачували за ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 382, ч. 1 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем та умисне перешкоджання виконанню постанови суду). Чиновника підозрюють у тому, що у вересні-грудні 2014 року він незаконно вивів з комунальної власності земельну ділянку біля моря площею більш ніж 3 гектари, після чого передав землю в приватну власність, розділивши її між 66 особами.

Восени 2018 року в Затоці на таємній сесії роздали ще понад 100 ділянок у прибережній зоні під забудову. За цим фактом порушили справу за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram