ГоловнаСуспільствоПодії

У Затоці на таємній сесії роздали прибережні землі під забудову

Місцеві жителі збираються перекривати автомобільну трасу на знак протесту.

У Затоці на таємній сесії роздали прибережні землі під забудову
Фото: Александр Ратушняк

11 жовтня депутати курортного селища Затока в Одеській області провели таємну сесію, про яку ніде не повідомлялося, і роздали понад сто земельних ділянок у прибережній зоні.

"Сесія мала відбутися завтра, але оскільки депутати знали, що зранку контролювати хід зборів прибудуть місцеві мешканці й активісти, то влада вирішила провести сесію без будь-якого оголошення. Скільки саме ділянок сьогодні роздали, ніхто не знає, оскільки проектів нікому з громадськості не показували, а «тітушки» нікого не пускали на засідання", - цитує місцеве видання "Думська" джерело в селищній раді.

13 жовтня обурені мешканці Затоки зібралися блокувати залізничну станцію "Кароліно-Бугаз", але в підсумку обмежилися мирним мітингом.

Прибулий на місце начальник Білгород-Дністровського відділу поліції Євген Орлов запевнив присутніх, що факти незаконної роздачі прибережних земель селищною радою будуть ретельно розслідувані, матеріали вже занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

На сайті одеської поліції йдеться, що справу кваліфіковано за ч.1 ст.364 Кримінального кодексу - зловживання владою.

При цьому ані керівництво селищної ради, ані депутати, котрі голосували на скандальній сесії 11 жовтня, до протестувальників не з'явилися. Тому вони планують 14 жовтня перекрити рух дорогою Одеса - Білгород-Дністровський.

"Завтра з 11 години ми будемо блокувати рух автотранспорту по трасі «Одеса-Білгород-Дністровський», на пішохідному переході. Вимога: щоб голова ради Звягінцев або секретар В'ячеслав Бокий прийшли та пояснили, на якій підставі затвердили ДПТ і провели сесію", - заявили активісти.

Нагадаємо, що Звягінцев і раніше підозрювався в земельних махінаціях. 2016 року Звягінцева звинувачували за ч.2 ст.364, ч.3 ст.382, ч.1 ст.366 КК України (зловживання службовим становищем та умисне перешкоджання виконанню постанови суду). Чиновника підозрюють у тому, що у вересні-грудні 2014 року він незаконно вивів з комунальної власності земельну ділянку біля моря площею понад 3 гектари, після чого передав землю в приватну власність, розділивши її між 66 особами.

Звягінцев став селищним головою в листопаді 2010 року, 2015 року його переобрали на другий термін. До нього 20 років селищем керувала Надія Ярцева.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram