ГоловнаПолітика

ДБР порушило справу про перевищення повноважень поліцією біля Подільського райвідділу (оновлено)

Поліція порушила кримінальну справу за підозрою в спробі захоплення будівлі райвідділу.

Державне бюро розслідувань (ДБР) порушило кримінальне провадження після численних звинувачень на адресу поліції в побитті мітингувальників біля відділення поліції на вул. Хорива в Києві.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних ДБР, нагляду за дотриманням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях внесено до ЄРДР відомості про вчинення працівниками правоохоронних органів кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень)", - заявила Сарган. 

Уже сформовано слідчу групу зі співробітників Державного бюро розслідувань. Слідчі дії тривають.

"Біля Подільського управління поліції ГУ Нацполіції в Києві працівники поліції, перевищуючи свої службові повноваження, завдали тілесних ушкоджень учасникам мітингу", - додала Сарган.

Оновлення. Своєю чергою поліція порушила кримінальну справу проти затриманих членів націоналістичних організацій за підозрою в спробі захопити будівлю Подільського райвідділу поліції Києва.

Про це повідомив прес-секретар Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, передає Громадське.

За його словами, затримані правоохоронцями учасники акції "Хто замовив Катю Гандзюк?", за оцінками поліції, намагалися "взяти штурмом" райвідділ, а також застосували всередині будівлі сльозогінний газ.

Шевченко наголосив, що до підозрюваних застосували "заходи поліцейського примусу". Він додав, що поліція вилучила в них травматичну зброю, ножі, газові балончики. На думку Шевченка, підозрювані хотіли влаштувати провокацію.

Представник МВС уточнив, що поліція порушила кримінальну справу за підозрою в спробі захоплення державної будівлі, а також за статтями "Хуліганство" і "Завдання тілесних ушкоджень" співробітникам поліції. 

Раніше сьогодні на Контрактовій площі перед зустріччю кандидата в президенти Юлії Тимошенко з виборцями поліція затримала людей з плакатами "Хто замовив Катю Гандзюк?" У поліції заявили, що в затриманих виявили пістолет, ножі, зеленку й газові балончики.

Після цього біля відділення на вул. Хорива зібралися прихильники затриманих, які пішли на штурм дільниці. Між ними та правоохоронцями виникла бійка із застосуванням сили і постраждалими. Правоохоронці застосували сльозогінний газ і кийки. У результаті були затримані 40 осіб.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram