ГоловнаПолітика

З екс-голови ДФС Продана зняли електронний браслет стеження

Йому також дозволили виїжджати за кордон.

З екс-голови ДФС Продана зняли електронний браслет стеження
Мирослав Продан
Фото: Укринформ

Солом'янський районний суд Києва дозволив виїжджати за кордон і зняв електронний браслет стеження з колишнього виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана, якого підозрюють у незаконному збагаченні на 89 млн гривень.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Відзначають, що 4 лютого за результатами розгляду клопотання прокурорів САП суд частково продовжив термін дії процесуальних обов'язків, покладених на Продана.

"Задовольняючи клопотання частково і визнаючи обґрунтованість підозри і наявність передбачених ст. 177 КПК України ризиків, слідчий суддя, всупереч позиції прокурорів, відмовив у продовженні зобов'язань носити електронний засіб контролю і здати на зберігання документ для виїзду за кордон. Фактично судом надано можливість підозрюваному безконтрольно пересуватися і виїжджати за кордон", - ідеться в повідомленні САП.

Мотиви прийнятого рішення наразі невідомі, оскільки оголошено лише його короткий текст.

Це рішення оскарженню не підлягає.

У січні САП продовжила розслідування справи Продана на місяць.

Нагадаємо, Продан виконував обов'язки голови ДФС з 3 березня 2017 року по 5 вересня 2018 року. Він почав керувати відомством після того, як стосовно екс-керівника Романа Насірова почали розслідування, що завершилося в підсумку відставкою. Звільнили Продана після того, як у прокуратурі заявили про "грубі порушення" з його боку. За словами генпрокурора Юрія Луценка, розслідування стосовно Продана було розпочато в лютому 2018 року.

16 листопада САП повідомила йому про підозру в незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram