ГоловнаПолітика

Депутати Європарламенту закликали ввести нові санкції проти Росії

"Агресія Путіна не може залишатися без відповіді".

97 депутатів Європарламенту закликали Високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріку Могеріні та уряди держав Євросоюзу ввести санкції проти Росії через атаку на українські кораблі біля Керченської протоки.

Про це повідомляє місія України в ЄС на своїй сторінці у Facebook.

У листі зазначається, що 25 листопада російський корабель перешкоджав трьом українським військовим кораблям пройти через Керченську протоку. Згодом Росія атакувала українські судна і захопила екіпаж у полон.

"Цей інцидент не поодинокий і стоїть поруч з незаконною анексією Криму, фінансовою та військовою підтримкою бойових дій в Донецьку і Луганську, а також підтримкою і визнанням незаконних виборів на цих територіях та будівництвом мосту через Керченську протоку", - йдеться в листі.

На думку європарламентарів, події біля Керченської протоки повинні розглядатися як частина більш широкої стратегії ескалації та розпалювання напруженості між Росією та Україною, кричущого і провокаційного порушення міжнародних правил і угод та прямої загрози нашому власному миру та безпеці.

"Агресія Путіна не може залишатися без відповіді. Ми, члени Європарламенту, закликаємо Верховного представника Могеріні та всіх лідерів європейського уряду накласти цільові санкції проти РФ. Європа не може дозволити собі ігнорувати це, поки президент Путін повільно, але неухильно змінює основи міжнародного порядку", - йдеться в листі.

Нагадаємо, 25 листопада в районі Керченської протоки російські військові захопили українські військові катери "Бердянськ", "Нікополь" та буксир "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполь - з чорного в Азовське море, також були поранені і захоплені в полон члени їх екіпажів. Окупаційний суд Сімферополя заарештував всіх моряків на два місяці, їх перевезли з Криму до Москви.

26 листопада Рада закликала міжнародні організації та інші держави посилити санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram