ГоловнаПолітика

Рада просить міжнародне співтовариство посилити санкції проти Росії

За відповідне рішення проголосували 272 депутати.

Рада просить міжнародне співтовариство посилити санкції проти Росії
Фото: Макс Левин

Верховна Рада просить міжнародні організації та інші держави посилити санкції проти Росії.

За відповідне рішення проголосували 272 депутати за мінімально необхідних 226.

Автор ініціативи, депутат Ради Ганна Гопко під час засідання повідомила, що метою звернення є введення санкцій проти Росії заради звільнення захоплених в полон українських військових, звільнення окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму.

Рада звернулася до Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, ПА Організації Північноатлантичного договору (НАТО), ПА Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), ПА Організації за демократію та економічний розвиток (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова) та інших держав.

Крім того, Рада вимагає від Росії надання медичної допомоги захопленим українським військовим морякам та їх невідкладного повернення в Україну.

Раніше Верховна Рада затвердила указ Президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на 30 діб у 8 прикордонних областях (Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, Херсонській) і водах Азово-Керченської акваторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram