ГоловнаПолітика

Клімкін виключив вплив воєнного стану на співпрацю з МВФ

Рада проводить позачергову сесію для введення воєнного стану.

Клімкін виключив вплив воєнного стану на співпрацю з МВФ
Фото: пресс-служба президента

Міністр закордонних справ Павло Клімкін виключає вплив введення воєнного стану на співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ) та іншими міжнародними фінансовими організаціями.

Про це Клімкін повідомив на позачерговому засіданні Верховної Ради.

"Безумовно, можу сказати, що в сьогоднішній редакції цей указ (Президента про введення воєнного стану) не повинен заважати нам у продовженні співпраці ні з МВФ, ні з іншими міжнародними фінансовими організаціями", - сказав він.

Міністр також наголосив, що судові позови України до Росії в міжнародних судах і дії в міжнародному арбітражі сприяють застосуванню санкцій до Росії.

Раніше прес-служба київського офісу МВФ заявила, що статут МВФ не забороняє виділяти кредити країнам, в яких оголошено воєнний стан. Для Фонду важливо, щоб влада сприяла реалізації реформ.

Нагадаємо, через збройну агресію Росії проти України в Азовському морі Рада національної безпеки і оборони запропонувала президенту Петру Порошенку ввести воєнний стан на 60 діб. Президент це рішення підтримав без загальної мобілізації та обмеження конституційних прав і свобод громадян.

Рада проводить позачергову сесію для введення воєнного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram