ГоловнаПолітика

На українських кораблях "пропливали радикали, які хотіли підірвати Керченський міст", - постпред РФ при ООН

"Київ постійно порушує кордони РФ".

На українських кораблях "пропливали радикали, які хотіли підірвати Керченський міст", - постпред РФ при ООН
Фото: EPA/UPG

Російська влада запідозрила, що на обстріляних і захоплених українських кораблях в районі Керченської протоки "пропливали радикали, які хотіли підірвати Керченський міст".

Про це виконувач обов'язків постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський заявив під час екстреного засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з актом агресії Росії проти України.

"Три години російські човни намагалися зупинити українські човни: була підозра - там пропливали українські радикали, які погрожували підірвати Керченський міст", - цитує Полянського УНІАН.

За словами Полянського, відповідальними за напад Росії на українські судна в районі Керченської протоки є "ті еліти, які віддали екіпажам цих кораблів незаконні накази".

Полянський зазначив, що зараз три українських судна захоплені і "розпочато кримінальне провадження".

"Київ постійно порушує кордони РФ, зокрема щодо Азова ми маємо спільну угоду з Україною, вона вільно інтерпретує цю угоду", - висловив свою думку Полянський.

За його словами, після введення в експлуатацію Керченського мосту українські судна безперешкодно пропливали в Бердянськ.

"Існує неправомірне використання Керченської протоки з порушенням міжнародного права", - вважає він.

Він зазначив, що ця "провокація" була заздалегідь спланована за підтримки західних країн, які "дали карт-бланш будь-яким діям українців".

Нагадаємо, в неділю Росія захопила три кораблі з 23 моряками в Азовському морі. Через російську агресію Україна планує ввести воєнний стан.

У понеділок вранці стало відомо, що захоплені кораблі доставлені в Керч. Раніше постійний представник президента України в Криму Борис Бабін повідомив, що моряків вивезли до Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram