ГоловнаПолітика

Головуюча в ЄС Австрія запропонувала посилити санкції проти Росії

Естонія і Польща підтримали цю ідею.

Головуюча в ЄС Австрія запропонувала посилити санкції проти Росії
Фото: Вести Экономика

На тлі нової агресії Російської Федерації проти України головуюча в Раді Євросоюзу Австрія запропонувала розширити санкції проти РФ.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відзначають, що Естонія і Польща підтримали цю ініціативу, а Німеччина і Франція - відкинули.

На засіданні Комітету з політики і безпеки ЄС у Брюсселі представники двох країн висловилися за заходи для зміцнення довіри між сторонами конфлікту, пише газета Die Welt з посиланням на європейських дипломатів. На думку Німеччини і Франції, санкції не є частиною таких заходів.

Тим часом співголова німецької партії "Союз 90/"зелені" Анналена Бербок закликала відмовитися від будівництва спірного газопроводу "Північний потік-2".

У зв'язку з кричущим порушенням міжнародного права Росією щодо України цей проект необхідно згорнути з політичних причин", - заявила вона в інтерв'ю Die Welt.

Нагадаємо, 25 листопада Росія заблокувала прохід Керченською протокою українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь" і, обстрілявши, захопила ці судна разом з екіпажами. Уранці 26 листопада стало відомо, що моряків перевезли до окупованого Сімферополя "для обрання запобіжного заходу".

27 листопада суд Сімферополя заарештував 15 з 24 захоплених українських моряків. При цьому четверо з них поранені і перебувають у лікарні в Керчі.

26 листопада депутати Верховної Ради звернулися до Ради Безпеки ООН, Європарламенту, ПАРЄ, НАТО, ОБСЄ, ГУАМ та інших держав із закликом посилити санкції проти Росії. Також спікер парламенту Андрій Парубій під час зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом закликав Альянс збільшити свою присутність у Чорному й Азовському морях.

В інтерв'ю CNN президент Петро Порошенко також закликав світ до солідарності з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram