ГоловнаСвіт

Раду ЄС очолила Австрія

Держава-голова Ради Євросоюзу обирається на шість місяців.

Раду ЄС очолила Австрія
Канцлер Австрии Себастьян Курц, президент Европейского Совета Дональд Туск и премьер Болгарии Бойко Борисов
Фото: twitter.com/eu2018at

З 1 липня головування в Раді Європейського Союзу перейшло до Австрії. Девізом австрійського головування визначено "Європа, яка захищає", повідомляє Укрінформ.

Серед пріоритетів Австрійського головування визначено сфери безпеки та міграції; збереження конкурентної спроможності через розвиток і впровадження цифрових технологій; а також стабільність у регіонах сусідства.

У частині спільної зовнішньої та безпекової політики ЄС Австрійське головування наголошує на необхідності розвитку Спільноти як глобального учасника на світовій арені.

Серед головних пріоритетів у цій сфері визначено зміцнення безпеки і стабільності в сусідніх регіонах (включаючи просування європейської інтеграції країн Південної і Центральної Європи), розвиток "Східного партнерства", зміцнення загальної політики безпеки й оборони та розв'язання проблеми нерегулярної міграції.

Щодо України в програмі окремо наголошується на "необхідності поліпшення ситуації" в державі. Як мовиться в тексті документа, "криза в Україні потребує особливої уваги".

Щодо "Східного партнерства" Австрія підтримує співпрацю з країнами ініціативи заради безпеки і процвітання в регіоні. Окремо наголошується, що в період головування відбудеться засідання міністрів закордонних справ країн "Східного партнерства". Країна-голова Ради Євросоюзу обирається на шість місяців. Австрія за ротацією змінила на цьому посту Болгарію. З 1 січня 2019 року головою Ради ЄС стане Румунія.

Нагадаємо, раніше Рада ЄС продовжила економічні санкції проти Росії на півроку.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram