ГоловнаПолітика

Парубій закликав НАТО збільшити свою присутність у Чорному і Азовському морях

В Альянсі засудили агресію РФ проти України.

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій закликав країни-члени НАТО збільшити присутність своїх кораблів і авіації в акваторії Чорного і Азовського морів.

Про це він сказав під час зустрічі з генеральним секретарем Північноатлантичного Альянсу Єнсом Столтенбергом.

«Під час зустрічі з Генеральним секретарем NATO Єнсом Столтенбергом закликав країни-члени НАТО збільшити в акваторії Чорного моря присутність своїх кораблів і повітряний контроль. Це єдина гарантія безпеки», - заявив український політик.

Після зустрічі Столтенберга з Парубієм НАТО оприлюднило заяву, в якій ще раз засудило дії Кремля.

«Немає виправдання тому, що Росія використовувала військову силу проти кораблів і морських екіпажів України. Ми закликаємо Росію звільнити українських моряків і кораблі негайно», - йдеться в заяві.

Раніше під час свого візиту в Брюссель Андрій Парубій закликав ЄС посилити санкції проти РФ і збільшити термін їх дії до року.

Нагадаємо, 26 листопада Рада закликала міжнародні організації та інші держави посилити санкції проти Росії. За відповідне рішення проголосували 272 депутати при мінімально необхідних 226. Депутати звернулися до Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, ПА Організації Північноатлантичного договору (НАТО), ПА Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), ПА Організації за демократію та економічний розвиток (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова) та інших держав.

Крім того, Рада вимагає від Росії надання медичної допомоги захопленим українським військовим морякам і їх невідкладного повернення в Україну.

Раніше цього дня Рада затвердила Указ президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на 30 діб в 10 прикордонних областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram