ГоловнаПолітика

Парубій закликав ЄС посилити санкції проти РФ і збільшити термін їх дії до року

Спікер Ради провів зустріч з главою Європарламенту.

Парубій закликав ЄС посилити санкції проти РФ і збільшити термін їх дії до року
Фото: rada.gov.ua

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час свого візиту в Брюссель передав президенту Європарламенту Антоніо Таяні звернення з приводу агресії Російської Федерації проти України в Керченській протоці.

Про це повідомляється на сайті українського парламенту.

Таяні висловив надію, що українські моряки будуть звільнені з полону. За його словами, Європарламент докладає багато зусиль для досягнення миру в Україні.

Парубій подякував Таяні за Резолюцію Європарламенту від 25 жовтня про ситуацію в Азовському морі.

"Напад Російської Федерації на українські військові кораблі в Азовському морі є актом агресії проти України. Це провокація з боку РФ, яка вимагає негайної оцінки всього вільного світу. Адже сьогодні Росія розстріляла українські кораблі, а завтра російські гармати можуть бути розгорнуті проти кораблів країн вільного світу", - наголосив Парубій.

Він також закликав Європарламент не тільки посилити санкції проти РФ, але і збільшити термін їх дії до року.

При цьому Парубій наголосив, що російська агресія проявляється не тільки в мілітаристській формі, а й в економічній та енергетичній сферах. Зокрема, одним з інструментів російської агресії проти України і ЄС в енергетичній сфері є газопровід "Nord Stream- 2".

Нагадаємо, 26 листопада Рада закликала міжнародні організації та інші держави посилити санкції проти Росії. За відповідне рішення проголосували 272 депутати при мінімально необхідних 226. Депутати звернулися до Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, ПА Організації Північноатлантичного договору (НАТО), ПА Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), ПА Організації за демократію та економічний розвиток (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова) та інших держав.

Крім того, Рада вимагає від Росії надання медичної допомоги захопленим українським військовим морякам і їх невідкладного повернення в Україну.

Раніше цього дня Рада затвердила Указ президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на 30 діб в 10 прикордонних областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram