ГоловнаПолітика

Кабмін підтримав законопроект "Про засади адміністративно-територіального устрою України"

"Це один із 17 законопроектів, з яких складається законодавчий маршрут децентралізації".

Кабмін підтримав законопроект "Про засади адміністративно-територіального устрою України"
Геннадий Зубко
Фото: Макс Требухов

Уряд підтримав законопроект "Про засади адміністративно-територіального устрою України".

Про це повідомив міністр регіонального будівництва, віце-прем'єр Геннадій Зубко у Фейсбуці.

"Це один із 17 пріоритетних законопроектів, з яких складається законодавчий маршрут децентралізації, підтриманий спецпосланцем Німеччини з питань децентралізації в Україні Георгом Мільбрадтом і Координаційною радою донорів. Цей законопроект - єдиний із 17, який ще не був поданий у Верховну Раду", - написав він.

Законопроект регулює питання порядку утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, назв населених пунктів і зарахування їх до певних категорій.

Крім того, встановлюється трирівнева система адміністративно-територіального устрою України - регіональний рівень (АР Крим області), субрегіональний рівень (райони) і базовий рівень - громади, до складу яких входять один або кілька населених пунктів. Також вводиться держреєстрація адміністративно-територіальних одиниць.

"В Україні досі чинний закон про адміністративно-територіальний устрій, прийнятий ще 1981 року указом президії Верховної Ради Української УРСР", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, раніше прем'єр Володимир Гройсман закликав парламент затвердити конституційну реформу в частині децентралізації і в частині повноважень парламенту і президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram