ГоловнаПолітика

Експерт РПР: децентралізація приречена на успіх

Він радить депутатам підтримати її, поки ще є час.

Експерт РПР: децентралізація приречена на успіх
Юрий Ганущак
Фото: Макс Требухов

Експерт Реанімаційного пакету реформ Юрій Ганущак вважає, що децентралізація приречена на успіх, і радить депутатам підтримати її, поки її ще можна записати на свій рахунок.

Таку думку він висловив на круглому столі в Інституті Горшеніна, організованому в рамках партнерства з Реанімаційним пакетом реформ.

"Децентралізаційна реформа влади - єдина, приречена на успіх. Зараз ще кожен може записати цей успіх собі, на свій рахунок. А ось уже завтра ми кожного зафіксуємо, хто голосує проти включення [законопроектів] у порядок денний", - заявив він.

Ганущак нагадав, що в парламент внесено пакет із п'яти законопроектів, що стосуються децентралізації (№2489, №4773, №6466, №6436, №6403). До порядку денного на четвер внесено тільки два з них.

"Якщо міністерство каже, що ці законопроекти потрібні, то ви довіряйте цьому міністерству. А воно каже: повний пакет документів - ще далеко не повний, повинен бути ще контроль і цілий пакет інших законопроектів", - заявив експерт.

Він закликає депутатів проголосувати всі п'ять законопроектів.

"Стосовно цих проектів успіх гарантований усім, хто буде натискати кнопку "За". А якщо не проголосують, то тоді ми скажемо, хто не забезпечив цього успіху", - сказав Ганущак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram