ГоловнаПолітика

РНБО не розглядатиме законопроект про скасування АТО в понеділок

Робота над текстом триває.

РНБО не розглядатиме законопроект про скасування АТО в понеділок
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони в понеділок, 10 липня, не розглядатиме проект закону про деокупацію непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей.

Про це у фейсбуці написала перша віце-спікер Ірина Геращенко.

"Друзі-журналісти, багато питань щодо законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Найближчим часом цей законопроект буде обговорюватися на засіданні РНБО, але станеться це не сьогодні. Робота над остаточним варіантом законопроекту, його текстом триває. Коли саме це питання буде винесено на РНБО - про це поінформують відповідні структури Ради нацбезпеки", - зазначила вона.

Нагадаємо, про те, що РНБО розгляне законопроект про скасування АТО 10 липня, повідомило раніше агентство "Інтерфакс-Україна".

РНБО має схвалити законопроект, після чого його буде передано президентові для внесення в парламент.

Влада України розробляє закон про деокупацію Донбасу, який скасує режим антитерористичної операції. Тексту законопроекту поки що немає, проте, за словами представників влади, документ визнає непідконтрольні території окупованими і введе новий правовий режим захисту країни від гібридної війни з РФ.

Згідно з календарним планом Верховної Ради, останнє пленарне засідання поточної 6-ї сесії 8-го скликання відбудеться 14 липня. Однак спікер Андрій Парубій у понеділок запропонував, щоб Рада не закривала поточну сесію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram