ГоловнаСуспільствоВійна

Сили АТО не зазнали втрат у неділю

Оперативна обстановка на Донбасі ускладнилася.

Сили АТО не зазнали втрат у неділю
Фото: facebook.com/ato.news

Жоден український військовий не постраждав у результаті бойових дій на Донбасі 9 липня.

При цьому штаб АТО зазначає, що оперативна обстановка на Донбасі ускладнилася. Російсько-окупаційні війська нарощують свою вогневу активність уздовж всієї лінії зіткнення. Порівняно з попередніми днями кількість і інтенсивність ворожих обстрілів зросли майже вдвічі. Крім того, противник усе частіше застосовує артилерію та інші заборонені Мінськими угодами види озброєння.

Упродовж минулих діб окупанти 38 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України. 10 обстрілів були здійснені з використанням мінометів різних калібрів. Більшість випадків застосування зброї зафіксовано в темний час доби.

На Приморському напрямку бойовики 20 разів порушили режим припинення вогню. Зокрема, з 82-мм мінометів бойовики обстрілювали позиції ЗСУ в районі Березового, Новотроїцького, Красногорівки і Новомихайлівки. Там само, а також поблизу Широкиного, Водяного, Павлополя, Гнутового і Мар'їнки ворог обстрілював сили АТО з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, на окремих ділянках - з озброєння БМП.

На Донецькому напрямку проросійські незаконні збройні формування відкривали вогонь по підрозділах сил АТО вісім разів. Майже всі ці збройні провокації зафіксовані в передмісті Авдіївки. З настанням сутінків із піхотного озброєння, а також мінометів калібрів 120 і 82 мм бойовики обстріляли відразу декілька опорних пунктів на підступах до міста. Крім того, пізно ввечері бойовики з протитанкових гранатометів обстріляли один із підрозділів ЗСУ біля Верхньоторецького.

На Луганському напрямку зафіксовано 10 обстрілів. Уранці бойовики застосували 120-мм міномети по позиціях ЗСУ в районі Кримського і Новотошківського. Удень зі стрілецької зброї ворог вів вогонь поблизу селища Жовте, двічі обстріляв захисників Кримського з гранатометів і великокаліберних кулеметів, а в районі Малинового бив з підствольних гранатометів. Увечері бойовики з піхотного озброєння обстрілювали укріплення ЗСУ біля Донця і Золотого. Неподалік Новоолександрівки застосували озброєння БМП. У районі Новозванівки загарбники пізно ввечері обстріляли сили АТО з 82-мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо, двоє військових були поранені під час АТО в суботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram