ГоловнаПолітика

Порошенко провів переговори з генсеком ООН у Києві

Ситуація в Україні постійно перебуває в порядку денному ООН.

Президент Петро Порошенко і генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час переговорів у Києві приділили особливу увагу ситуації в окремих окупованих районах Донецької та Луганської областей, а також порушенню прав людини в тимчасово окупованому Росією Криму.

Про це повідомляє прес-служба голови Української держави.

Також сторони обговорили можливість потужнішого залучення Організації до врегулювання ситуації.

Президент підкреслив, що подякував Антоніу Гутеррешу за "дуже добру обізнаність, [він] надавав і надає нам рішучу підтримку в гуманітарному вимірі в реалізації відповідних проектів технічної допомоги".

Фото: president.gov.ua

"Завдяки ООН понад 2 млн 600 тис. наших громадян, які постраждали внаслідок російської агресії, зараз отримують або отримували відповідну допомогу через програми ООН", - зазначив Президент.

Зі свого боку генеральний секретар ООН висловив свою солідарність українцям, які потерпають від подій останніх трьох років.

"Українці мають право жити в мирі та процвітанні. Їхнє право на незалежність, суверенітет і територіальну цілісність повинно повністю дотримуватися", - зазначив Антоніу Гутерріш.

Генеральний секретар ООН особливо наголосив на необхідності дотримання режиму повного припинення вогню. Він висловив повну підтримку роботі "нормандського формату" і ОБСЄ для прискорення мирного врегулювання ситуації в Донбасі.

"Ситуація в Україні постійно перебуває в порядку денному ООН. Про неї ніхто не забув", - підкреслив голова ООН і додав, що він буде робити все можливе для забезпечення миру в Україні.

Раніше сьогодні генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш провів зустріч з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram