ГоловнаПолітика

Польща вважає елементом гібридної війни звинувачення у блокуванні євроінтеграції України

У МЗС країни вважають, що Україну і Польщу намагаються посварити.

Польща вважає елементом гібридної війни звинувачення у блокуванні євроінтеграції України
Фото: http://msz.gov.pl

Польща вважає звинувачення в блокуванні європейської та євроатлантичної інтеграції України необґрунтованими, заявив заступник голови МЗС країни Бартош Ціхоцький під час зустрічі з головою Світового конгресу українців Євгеном Чолієм у Варшаві.

"Не мають реального підтвердження звинувачення, які звучать на адресу польської влади, нібито про блокування процесу європейської та євроатлантичної інтеграції України, з одного боку, а з іншого - нехтуванні вшанування, ексгумації та інших історичних питань. Це є важливим елементом гібридної війни, яка ведеться проти нашої держави. Вона досить зрозуміла з урахуванням значного зростання впливу Варшави в світі. Факт участі в кампанії, що координується ззовні, організацією зовнішнього середовища в Україні та Польщі має бути вивчений в уповноважених інституціях", - наводяться слова на сайті МЗС Польщі.

Нагадаємо, напередодні глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Україна не вступить у Євросоюз, якщо буде героїзувати Степана Бандеру. Таку ж заяву раніше робив лідер керівної в країні партії Ярослав Качинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram