ГоловнаПолітика

На телефон шеф-редактора LB.ua влаштували DDoS-атаку

Соня Кошкіна пов'язує безперервні дзвінки на свій номер з боротьбою проти забудови Сінного ринку.

На телефонний номер шеф-редактора інтернет-видання LB.ua Соні Кошкіної у її день народження влаштували DDoS-атаку.

"З сьомої години дзвонить телефон буквально щосекунди. Переважно зі стаціонарних номерів. Упереміш з Вайбером. Розривається. На автоматі. Нічим іншим, окрім атаки, це бути не може. Мета все та ж - вивести жертву зі себе, звести з розуму, створити пожежу на флангах. Продовження історії з хакерською атакою на сайт. Яка триває вже тиждень. Просто якщо в перші дні було дуже важко, то зараз для вас - читачів - вона вже непомітна, адже ми активно працюємо", - написала Соня Кошкіна у фейсбуці і долучила скріншоти вхідних дзвінків.

Вона пов'язує DDoS-атаки на свій телефонний номер і на сайт LB.ua з боротьбою проти забудови Сінного ринку.

"Ця конкретна, так само як безперервні (досі) атаки на наш LB.ua - наслідок моєї, Ольги Балицкой, Юлії Нікітіної та інших активістів боротьби проти скотської забудови Сінного ринку", - зазначила Соня Кошкіна.

Журналіст вважає, що за організацією атаки стоять колишній заступник генерального прокурора Анатолій Даниленко, екс-депутат Київради Геннадій Ільїн і колишній генпрокурор Віталій Ярема. Цих людей пов'язує інтерес в забудові території колишнього Сінного ринку в Києві.

Нагадаємо, на цьому тижні інтернет-портал LB.ua зазнав потужної DDoS-атаки, робота сайту деякий час була паралізована.

На місці Сінного ринку якийсь "британський інвестор" планує побудувати 14 будівель площею 113 тис. кв. м. Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, яку планують забудувати, розташовані 9 пам'яток місцевого значення та 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких з цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини. Активісти, які виступають проти забудови, наполягають на тому, щоб щільність і висотність забудови було знижено, однак забудовник відмовився йти на компроміс.

На переслідування, зокрема з допомогою повідомлень і дзвінків з різних телефонних номерів, напередодні скаржилася депутат Київради Ольга Балицька, яка також веде боротьбу проти забудови Сінного ринку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram