ГоловнаПолітика

Поліція порушила кримінальну справу за фактом інциденту біля посольства Польщі

Основна мета провокації - підірвати добросусідські відносини України і Польщі.

За фактом сьогоднішнього інциденту біля посольства Польщі поліція порушила кримінальну справу за ч.1 ст. 15 і ч.2 статті 296 Кримінального кодексу України (замах на вчинення хуліганства).

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Як повідомлялося, в п'ятницю в центрі Києва неподалік від посольств Німеччини та Польщі правоохоронці затримали 29 осіб, які планували провокації біля будівлі посольства Польщі. Під час обшуку в транспортних засобах, що належать затриманим, знайдено вибухові речовини і зброю.

Фото: npu.gov.ua

"За наявною інформацією, це ще один з елементів "гібридної" війни з боку Російської Федерації проти нашої держави. Основна мета провокації - підірвати добросусідські відносини України і Польщі, а потім - дискредитувати Україну в очах міжнародної спільноти", - сказав керівник Головного управління Національної поліції Сергій Князєв.

Нагадаємо, в СБУ заявили, що провокацію замовили спецслужби РФ.

За задумом затриманого організатора акції, представники столичних спортивних клубів під виглядом молодіжної організації повинні були прибути до будівлі консульства і провести показову акцію з розливом червоної фарби, а також повісити і підпалити на театралізованій шибениці опудало", - сказано в повідомленні.

Дії повинні були супроводжуватися націоналістичними вигуками, підпалом піротехніки і мали на меті розпалювання міжнаціональної ворожнечі, спрямованої на загострення українсько-польських взаємин, підрив авторитету України на міжнародній арені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram